неделя, 31 август 2008 г.

Древно гадаене

Гаданията на игли са известни още от древни времена. По тях предсказвали каква ще бъде годината, какви врагоев има човек и очакващите го неприятности, а девойките често гадаели за своя жених.

Древно гадаене

За това гадаене са ви необходими 13 игли – десет трябва да са прави, а три – малко изкривени. Най-добре е правите игли да бъдат с различен размер: това ще ви позволи да им дадете имена – вашето и на ваши приятели, но във всички случай в набора трябва да бъде и «вашата игла», която вие да различавате от раз. Останалите игли остават безименни, на които не сте дали имена – остават безименни.

Вземете всички игли в ръка, върху масата поставете лист хартия и от около 30 сантиметра пуснете иглите, целейки се в средата. След това намерете «вашата» игла.

Средната част на листа означава стабилност и липса на проблеми, горната част – промените ще дойдат по ваше желание, вие ще ги управлявате, можете да ги контролирате и въздействате.

В долната част – промените в живота ви ще се случват независимо дали го искате или не, те няма да зависят от вас. При това имайте предвид, че лявата страна означава – неприятности, а дясната – идващите промени ще са добри и във ваша полза.

Десния горен ъгъл символизира увеличаване на вашият авторитет, десния долен – постигане на желанията ви, левия горен – сполука в не много чисти дела, а левия долен – невъзможност да постигнете целите си.

Най-важното е да обърнете внимание на това, къде лежи вашата игла. Горната й част показва към какво се стремите, а острието – от какво ще се откажете. Ако иглата лежи вертикално – промените ще настъпят скоро, а ако е хоризонтална – най-рано след година.

След това обърнете внимание на другите игли. Ако сте им дали имена, те показват вашите отношения с тези хора, а ако са останали безименни – отношенията с хората въобще.

Тези игли, които гледат към горната част на вашата игла – те са ваши помощници, приятели и утешители. Тези, които сочат острието й, символизират хора, които искат да ви навредят. Наистина, ако такива игли лежат в дясната част на листа – тази вреда ще бъде причинена неумишлено. Игли, които са върху вашата – това са хора, с които ще бъдете тясно свързани дълги години, но ако остриетата им се пресичат – очаква ви постоянна връжда.

Кривите игли означават неприятности. Ако те са в левия край – това са неприятности, които ще настъпят скоро, а ако са в десния – те ще дойдат по-късно.

Ако острието на крива игла е върху вашата – неприятностите са неизбежни. Ако такава игла лежи върху вашата – грози ви много сериозна неприятност, но можете да я избегнете, ако много внимателно се вглеждате в заобикалящите ви хора.

Тя и той

За това гадаене е необходимо да вземете две игли, намажете ги с олио или масло и ги пуснете в съд с вода.

Ако иглите потънат, значи влюбените ги чакат леки спорове, караници, разправии. Необходимо е да бъдат много внимателни един към друг, да не дават поводи за ревност и да уважават и зачитат желанията на другия.

Ако иглите се доближат една до друга – това е прекрасен знак, свидетелство за настоящата голяма любов и наближаващо сключване на брак.

Ако леко се разделечат една от друга влюбените ще имат сериозни препятствия, причинени от странични недоброжелатели. Трябва да се пазите от опасни вероломни приятели и клюкари.

Игли, разположени в различини страни на съда, противоположни една на друга – охлаждане на чуствата и скорошна раздяла.

Вие и те

Ако вие се интересувате от отношенията си с други хора, можете да вземете три, четири или пет игли (най-добре е да са с различни размери, за да можете да ги различавате една от друга).

Изберете една, която ще ви олицетворява, назовете останалите с имената на хора, за които се интересувате. Натъркайте добре всички игли с мазнина. Поставете ги на повърхността на вода.

Игли, които остават на повърхността ви показват хората, които ще останат в кръга на вашите приятели. И обратното – потъващите игли ще ви покажат хората, с които в скоро време ще прекъснете отношения си.

Ако вашата игла потъне - не се притеснявайте. Това е символ, че в най-скоро време вие ще имате нови приятели.

Няма коментари: